Илиана Раева: Ванга излекува с вода мъжа ми Наско Сираков

Ванга: "Повечето от известните личности в България са идвали при мен по няколко пъти"

В интервю за в. Уикенд българската легенда в художествената гимнастика Илиана Раева разказва за срещите си с Баба Ванга. Илиана е легенда в художествената гимнастика. Прочутата гимастичка има златни медали и от световни, и от европейски първенства. Не за успехите й в залата обаче става дума в това интервю. Темата в това интервю е друга - срещите на Илиана с Ванга. Съпругата на бившия национален футболист Наско Сираков се е виждала няколко пъти с "петричката врачка".

Интервюто с Илиана: цитат

- Илиана, как се запознахте с Ванга?
- Нашата треньорка Нешка Робева ходеше непрекъснато при нея. Аз за първи път чух за Ванга на европейското първенство в Амстердам, когато станах шампионка. На загрявката ми се скъса цвичката. В момента в който отивах за друга, Нешка ми каза: „Не, не. не! Дай ми окъсаната, аз ще я зашия.”

Тогава взех 4 златни медала и един сребърен. Щом свърши състезанието, Нешка дойде в стаята ми и рече, че Ванга й е споделила как вижда буквата И в ореол. Думите на пророчицата буквално били: "На тая гимнастичка ще й се скъса пантофът. Да го зашие!'. Нешка, като видяла, че мие повредена цвичката. се сетила. Години по-късно отидох лично при лепя Ванга и останах във възторг.
- Преди да се срещнете с Ванга. вярвахте ли във феномени?
- Преди не вярвах в тези неща. Не съм ходила дори и на кафе да ми гледат. След срещата ми с Ванга обаче се промени начинът ми на мислене. Сега безкрайно много вярвам в духовното, мистичното и космическото.
- Какво се случи на първата ви среща с Ванга?
- Първият ми истински контакт с Ванга стана, когато
вече бях сключила брак с Наско. През 1985-а мъжът ми и Боби Михайлов
бяха изхвърлени от футбола.


Двете семейства отидохме да питаме Ванга дали и занапред те ще играят. На Рупите заварихме пълна с хора поляна. Наско каза: Как ще влезем тук? Всички плачат, а ние сме дошли да питаме имаме ли бъдеще в спорта!". Аз и Боби настояхме да останем. Бяхме в тълпата. В този момент Ванга излезе от къщичката си и се провикна: "На футболистите да им кажа, че по Нова година ще им дадат път!". Тогава не стигнахме до нея. Тя се изказа на висок глас пред множеството.
- Предсказанието вероятно се е сбъднало едно към едно...
- На 31 декември бяхме във Варна. Бащата на Боби Бисер се беше обадил от София и съобщил на сина си: Ти и Наско сте оправени за световното първенство в Мексико!
- Друго на Наско Ванга познавала ли му е?
- Когато Наско замина за Сарагоса, получи много тежка контузия. Три пъти го оперираха несполучливо. Няколко лекарски екипа се опитваха да му помогнат. Малката ми дъщеря също имаше проблем по това време. Тогава съпругата на треньора Радомир Антич, която е сръбкиня, ми каза. "Знам, че имате една Ванга. Обади се и я питай!".
Племенницата на пророчицата осъществи връзката "Ванга иска веднага да отидете на Рупите!”, рече ми. Взех самолета още на другия ден и се озовах за втори път при ясновидката. Когато влязох, тя започна да описва къде живеем в Сарагоса. Обрисува блока. "Леле, леле, какви цветя - жълти, червени!", каза за парка с алеите. И допълни: "Много те обичат Раде и Душко!". Раде е тогавашният треньор на Наско. По този начин се обръщаха към него само най-близките му. Душко пък е синът на селекционера.
- А защо не помолихте Нешка да ви помогне за контакт с пророчицата?
- Дори не съм се сетила. Помня, че тогава много трудно намерих телефона на племенницата на Ванга. Обясних и, че имаме здравословни проблеми.
- Помогна ли Ванга на Наско и дъщеря ви да се оправят?
- Ванга стори чудо. Беше поискала да й занеса вода от къщата ни в Сарагоса. Пипна водата и каза с нея да измия Наско и дъщеря ми, която беше на година и половина. Като изпълних заръката, здравословните проблеми изчезнаха. Ванга пожела да й купим от Сарагоса плачеща върба в бяла саксия. Три месеца търсихме и не можахме да намерим. Последния ден преди да си тръгнем от града, се разхождахме. На другия тротоар съвсем случайно видяхме плачеща върба, каквато искаше Ванга.
Щом й я занесохме, тя предложи да ни гледа. Ние обаче отказахме. Ходила съм при Ванга пет пъти, но най-вече заради здравословни проблеми. При онзи случай с върбата тя ми каза: "Илианке, дай шекера!". Отвърнах й: "Не съм взела. Дошла съм да ти благодаря и ти нося цветето!".
- Ванга зарадва ли се на подаръка?
- В онзи ден пътувахме късно към Петрич. Наближихме Рупите. Нямаше хора. Отидох при пазача и му казах, че идваме при лепя Ванга. Той заяви, че не можем да влезем, защото тя си почива. "Поръчала е нещо да й донесем!", настоях аз. "Вие кои сте?", попита пазачът. "Наско и Илиана." Човекът тогава ни пусна с думите "От 40 минути Ванга вика: "Ей ги идат, носят ми върбата”
- Лично вас Ванга лекувала ли ви е?
- Имах и аз здравословен проблем, който тя оправи със съвет. Като я посетих, ми каза: "Отиди на баир и слушай пилци!". С Наско се качихме в Родопите на едно много високо място
и поседяхме 20 дни
Влизах в гората и слушах пилците. Проблемите ми приключиха.

- За какво още сте ходили при Ванга?
Веднъж й занесох пари за църквата й. Наско ми беше поръчал, обади се от Световното. Като отидох, имаше много хора. Ванга излезе и заръча: "Да влезе
Илианка! Илианка е дошла!" Взе парите и ги вдигна над главата си, говорейки нещо След това ги повери на човека. който се грижеше за финансите. Каза ми "Когато имаш проблем,

идвай в църквата
и си пали свещичка. Ти защо си тук. а не при мъжо ти?". Той е в Чикаго, отвърнах й. "Не е. В Ню Йорк е. Да вземаш билет и да заминаваш и ти. Нашите първенци ще стават. Помислих, че нещо бърка. Когато се прибрах, Наско ми звънна пак. Разказах му. че съм дала парите, но този път Ванга е сгрешила. Той обаче уточни, че действително е в Ню Йорк. Имало промяна програмата.След четвъртия мач мъжът ми се обади за пореден път от Америка. "Купуваме билети на всички съпруги, които все още не са дошли! Всичко ти е уредено. Само иди в Щатското посолство", бяха думите му. Ванга позна. Нашите наистина направиха фурор в САЩ...

- Виждали ли сте Ванга ядосана?
- Един-единствен път. Беше ядосана от човек, които стоеше пред нас на опашката Бързо и мина, Тя почти винаги беше в добро настроение, макар хорската мъка да я натоварваше много.

- Как се чувствахте след срещите си с Ванга?
- Рупите е райско място. Не можете да си представите какво пеене на птици има. цъфтене на цветя и жужене на пчели. След посещение там мога да работя една годена без почивка. Мястото е уникално и свещено. Ходя често, защото се прекланям пред Ванга. Това е моят начин да й отдам уважение. Тя е помогнала на много хора. Винаги си паля свещичка. щом съм на Рупите. В трудни моменти задължително отивам там.
- Имате ли си любим ритуал на Рупите?
- Винаги, когато ходя, сядам под едно дърво на сянка. Гледам пред мен и се усмихвам при спомена за това, как Ванга викаше през тълпата, че на Наско и Боби ще им дадат път във футбола по Нова година. Днес пак се връщам от там. Сега за първи път отидох на изворите. Измих се с водата им.
- Рупите зареждаха ли Ванга?
- Според мен, да. Ванга казваше, че на това място преди хиляди години е бил затрупан град и мястото е с невероятна енергия, а водата е лековита.
- Ходихте ли на погребението на Ванга?
- Не. На 11 август 1996 г. бяхме на гости на наш приятел в Бояна. Като разбрах,
че Ванга е починала, се разплаках. Отидох в "Александър Невски" и запалих свещичка; за да отдам почит на пророчицата. След това посетих гроба й и сторих същото.
- Сънували ли сте пророчицата?
- Да. Два пъти. Първия път беше сърдита и каза, че е много заета. Във втория сън ми се усмихваше и ме успокои.


Интервю на
в. Уикенд
източник

Краят на Земята, може да постави нов живот на други места

Учени твърдят, че след попадане на бактерий от Земята в Космоса могат да поставят началото на живот на други места, където има подходящи условия, съобщи ... Още » » »


Незабравима почивка на Остров Мавриций - втория Рай

Наричат го петзвезден рай, остров-мечта... Остров Мавриций е едно от най-престижните и луксозни места в света за пълноценен релакс и почивка. Една наистина разкошна и незабравима spa дестинация...Прочети повече...

Хамелеон живее в устата на змия

Хамелеон живее в устата на змия!!! В Африка бе открит нов вид хамелеон, който живее в устата на змия, съобщи Daily Mail.Миниатюрният гущер излязъл от устата на змия, която д-р Андрю Маршъл от Йорксия университет, Великобритания, обезпокоил в гората Магомбера в Танзания..Прочети повече...

Откриха планета подобна на Земята

Планета подобна на земята!!! Японски астрономи са започнали систематично да търсят високоразвита цивилизация на откритата неотдавна планета извън Слънчевата система...Прочети повече...

Бейзбол

Фидел Кастро бил добър бейзболист...Прочети повече..