Откриха планета подобна на Земята

Етикети : подобна на земята планета,
Планета подобна на земята!!!
Японски астрономи са започнали систематично да търсят високоразвита цивилизация на откритата неотдавна планета извън Слънчевата система, която потенциално е подходяща за живот като този на Земята, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на ръководството на обсерваторията "Ниси-Харима" в префектура Хиого.

Там се намира най-големият в страната оптичен телескоп-рефлектор. Нека припомним, че тази седмица европейски астрономи откриха на 20, 5 светлинни години от Земята планета извън Слънчевата система, на която потенциално може да се развие живот. 11-членният екип от учени, ръководен от Стефан Юдри от Женевската обсерватория в Швейцария, обясни, че те не са видели директно планетата, която се върти около червената звезда джудже "Глизе 581".

Размерите на слабо светещата звезда обаче подсказват, че около нея обикаля планета, която не е много по-голяма от Земята. Това е първата планета извън Слънчевата система, която вероятно едновременно е скалиста, с вода и в зона близо до звезда, където водата може да бъде в течно състояние.

С други думи на нея може да се е зародил живот. Учените са изчислили, че средната температура на планетата с условно наименование "581 це" е между 0 и 40 градуса по Целзий. Планетата е била открита от телескопа на Европейската южна обсерватория в Ла Сила, Чили.

Специалистите от японската обсерватория с помощта на телескопа си и на мощен спектрограф анализират светлината, която планетата излъчва. Според тях евентуални необичайни сияния на определени цветове, например, зелените лазерни лъчи, могат да свидетелстват, че на планетата има разумен високоразвит живот и цивилизация.

През първата нощ от наблюдението си астрономите от обсерваторията "Ниси-Харима" не са открили нищо необичайно. Те обаче не се отчайват и ще продължават да наблюдават космическия обект по един път седмично. БТА

Краят на Земята, може да постави нов живот на други места

Учени твърдят, че след попадане на бактерий от Земята в Космоса могат да поставят началото на живот на други места, където има подходящи условия, съобщи ... Още » » »


Незабравима почивка на Остров Мавриций - втория Рай

Наричат го петзвезден рай, остров-мечта... Остров Мавриций е едно от най-престижните и луксозни места в света за пълноценен релакс и почивка. Една наистина разкошна и незабравима spa дестинация...Прочети повече...

Хамелеон живее в устата на змия

Хамелеон живее в устата на змия!!! В Африка бе открит нов вид хамелеон, който живее в устата на змия, съобщи Daily Mail.Миниатюрният гущер излязъл от устата на змия, която д-р Андрю Маршъл от Йорксия университет, Великобритания, обезпокоил в гората Магомбера в Танзания..Прочети повече...

Откриха планета подобна на Земята

Планета подобна на земята!!! Японски астрономи са започнали систематично да търсят високоразвита цивилизация на откритата неотдавна планета извън Слънчевата система...Прочети повече...

Бейзбол

Фидел Кастро бил добър бейзболист...Прочети повече..